Založ si blog

Krupicová kaša na onkológii v Košiciach.

SRO v spravodajstve nedávno uviedla, že sťažnosti pacientov v košickej nemocnici na onkológii pribúdajú. Rodičia sa sťažujú že izby sú malé, rodičia musia spať pri deťoch na rozťahovacích posteliach, nemôžu uvariť deťom ani krupicu, nieto poriadne jedlo, nie je tam varná doska ani varná kanvica, len mikrovlnka.

Nemocnica vyčíslila rekonštrukciu na 37 miliónov euro.

Nuž trochu vysoká suma za 28 varných dosiek a kanvíc. Pardon pomýlila som sa. Nemocnica počíta nielen 28 varných dosiek a kanvíc, ale kompletnú rekonštrukciu. Každá nemocnicná izba bude po novom mať kompletnú kuchynskú linku + samozrejme fritéza, digestor, kuchynský robot, elektrickú rúru, multifunkčný mixér,…180 litrovú chladničku s mrazničkou, špajzu, príručný sklad,…

No zmestiť sa do 37 milionov nebude jednoduché. Lebo detský pacienti to potrebujú. Nie každé dieťa ľúbi krupicovú kašu z nemocničnej kuchyne a každá mamička robí krupicovú kašu trochu inak.

Dobre, ale nestačilo by namiesto 28 plne vybavených kuchynských liniek jednu či dve kuchynské linky na každom poschodí? Že by sa to rozkradlo. Kľudne by som strážila aj s kamoškou tie kuchynské linky 20 rokov za jednu stotinu tých 37 miliónov. – 20 rokov!!!

No a keď už budeme mať ako navariť krupičnú kašu a tiež ušetrené 35 miliónov, mohli by sme sa lepšie venovať aj liečbe. A možno bude aj na platy lekárov.

Hlasovanie o dôvere?

12.12.2022

Toto hlasovanie o vyslovení dôvery vláde nie je len o dôvere tejto vláde. Je to hlavne o tom, či zvolený zástupcovia ľudu sediaci v parlamente dajú prednosť mešcu od Matoviča alebo mešcu od SAS, SMER či HLAS a finančných skupín. Vzhľadom k tomu, že Matovičov mešec je príliš malý oproti mešcu finančných skupín schovaných aj za SAS, SMER či HLAS výsledok je jasný. A [...]

Odvolanie Hegera

05.12.2022

Za odvolanie Hegera sa rozhodli hlasovať všetci. Áno všetci. Všetci, ktorým na krk dýcha vyšetrovateľ. Všetci ktorí majú na krku obvinenia. Všetci. Všetci títo a im podobní po tom prahnú. Prečo asi? Nevieme.

Richard to chápe správne.

01.12.2022

Richard to chápe správne. Veď to videli všetci. Menšinová vláda pokračuje a mnohí sa pýtajú, čo za to dostali Karabovci, či Tuffovci, či iní… Richard si myslí, že niečo za podporu menšinovej vlády dostali. A ako dobrý obchodník zavetril šancu. Čo keby sľúbil viac, ako oni dostali doteraz od Matoviča, ak dostali? No bude to pre nich ťažké rozhodovanie. Byť na [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

rockiy

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 89154x
Priemerná čítanosť článkov: 2477x

Autor blogu

Kategórie