Založ si blog

Heger najlepší influencer? To ťažko!

Tak toto nie je až také ťažké. Lenže ani celkom netuším, kam to povedie. Lenže sám si neviem pomôcť a potreboval by som asi pomoc nejakého dobrého odborníka.


Moja diagnóza asi nie je celkom kráčavá, teda pardon – bežná. A asi preto to bude chvíľu trvať, kým nájdeme vhodnú terapiu a postup. Aj včera či predvčerom som čítal, že v nejakom katalógu ochorení, či nejakej klasifikácii ochorení alebo nejakom podobnom zozname, registry, či výbere, sa ešte nenachádzajú rôzne prejavy ľudského tela či ľudskej duše, ktoré môžu človečke spôsobovať diskomfort. Alebo niečo podobné. 


Vraj tam nie je ani Chorobné prejedanie sa. Ale čo také Chorobné prepíjanie sa, alebo Chorobné prespávanie sa, či Chorobné preoddychovanie sa, alebo Chorobné preinfluencerovanie sa, alebo mnohé ďalšie? Už len to, že v týchto registroch nie je mnoho a mnoho ďalších ľudských ťažkostí samo o sebe evokuje, že ešte máme čo objavovať.


Aj jeden môj známy influencer tiež dosť trpel. Nikto mu nevedel určiť správnu diagnózu. Lebo Chorobné preinfluencerovanie sa ešte nebolo zapísané do toho správneho registra! A dlho ho síce liečili, ale na zapísanú diagnózu. A tá jeho bola tá nezapísaná. Správne ho mali liečiť na Chorobné preinfluencerovanie sa. A to nerobili. A to bola chyba.

To by ešte samo o sebe nebolo až také zlé, lenže nie je veľa ľudí, ktorí radi niečo objavujú. A to je zlé. Lebo táto nechuť objavovať nové a nové ochorenia často vedie k tomu, že príde človečka k lekárke a zhodou okolností k takej, ktorá z rôznych aj nie jej osobných dôvodov nerada objavuje nové ochorenia. A keď máte napríklad Chorobné preoddychovanie sa, nevie toto vaše trápenie správne zdiagnostikovať, hneď na prvý krát.


A keďže Vás nechce táto lekárka poslať domov bez nejakého vhodného medikamentu, nejaký vám predpíše. Taký nejaký vhodný, čo neurobí veľkú šarapatu, ale ani nepomôže. A to preto, aby ste sa k nej opakovane vracali. Veď poisťovňa to lekárke preplatí, nie? A to nie je na zahodenie? Či? Aj snaha lekárky musí byť ocenená. Nie? A aj človečka bude spočiatku cítiť satisfakciu. Aspoň malú, na začiatku.


Táto dejová línia sa môže koniec koncov vyvíjať rôznymi smermi. Horšie je keď človečka dosť trpí. Ale aspoň keď lekárka prejavuje empatiu a predpisuje ďalšie a ďalšie vhodné medikamenty. Síce nevieme, pre koho sú viac vhodné a kto z toho má lepší profit. Nevadí. Život ide ďalej. Veď predsa, keď ešte nemáme v registroch chorobné preoddychovanie sa. A aj keď lekárka trošičku, ale len trošičku šípi, že nevie čo šípi, povie si, že najlepšie bude, keď toto neznáme ochorenie budeme liečiť tak, ako niektoré už známe a takto k tomu bude pristupovať.


Nuž, nevieme ako dlho bude tento príbeh trvať, ale asi nie krátko. Len dúfajme že to človečka bude tie roky vedieť znášať.


Nuž, chorobné preoddychovanie sa, to asi bude dlho trvať, kým ho zaradia do registra. Tak, ako mnohé iné. Možno aj to moje. Lebo trpím. A veľmi. A bojím sa ísť k lekárke, aby moje neobjavené ochorenie neliečia ako už objavené. Lebo na výber má mnoho už objavených ochorení. Teda výber má – aby ma zaradila a aby som nevyčnieval z radu.


Schizoidný postraumatický stresový preoddychovací syndróm. Alebo nejaká podobná zmes, to by sa mi páčilo. Ale kľudne aj niečo iné.


Ľubomír

Hlasovanie o dôvere?

12.12.2022

Toto hlasovanie o vyslovení dôvery vláde nie je len o dôvere tejto vláde. Je to hlavne o tom, či zvolený zástupcovia ľudu sediaci v parlamente dajú prednosť mešcu od Matoviča alebo mešcu od SAS, SMER či HLAS a finančných skupín. Vzhľadom k tomu, že Matovičov mešec je príliš malý oproti mešcu finančných skupín schovaných aj za SAS, SMER či HLAS výsledok je jasný. A [...]

Odvolanie Hegera

05.12.2022

Za odvolanie Hegera sa rozhodli hlasovať všetci. Áno všetci. Všetci, ktorým na krk dýcha vyšetrovateľ. Všetci ktorí majú na krku obvinenia. Všetci. Všetci títo a im podobní po tom prahnú. Prečo asi? Nevieme.

Richard to chápe správne.

01.12.2022

Richard to chápe správne. Veď to videli všetci. Menšinová vláda pokračuje a mnohí sa pýtajú, čo za to dostali Karabovci, či Tuffovci, či iní… Richard si myslí, že niečo za podporu menšinovej vlády dostali. A ako dobrý obchodník zavetril šancu. Čo keby sľúbil viac, ako oni dostali doteraz od Matoviča, ak dostali? No bude to pre nich ťažké rozhodovanie. Byť na [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

rockiy

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 88595x
Priemerná čítanosť článkov: 2461x

Autor blogu

Kategórie