Založ si blog

Nepremárnime svoju šancu!

Nedávno som písal o zmluve s USA o spolupráci vo vojenskej oblasti. Áno,  je vnímaná dosť kontroverzne na Slovensku. Ale ako som už písal, keď sa na to pozrieme z pohľadu, že by na Slovensko mohla priniesť, atómové zbrane nemusí to byť márne! Veď kto nám len tak, pre nič za nič ponúka atómové zbrane a s nimi aj bezpečnosť a potrebnú odstrašujúci silu? Kto? Je tu ešte niekto iný ako USA? Nie je. Široko ďaleko nie je. A ešte nám za to zaplatia nemalé peniaze a obnovia letiska a ďalšiu infraštruktúru! Preto by sme túto šancu nemali premárniť a doplniť zmluvu v tom zmysle, že nechceme na našom území len 12 atómových bômb, ale chceme aspoň 20-24 kusov.


Kuviče hlasy tu budú vždy, lenže disponovať atómovými zbraňami nie je na zahodenie. No nie je. Len si predstavte, že by sme sa dostali do sporu s Ruskou federáciou. Stačilo by keby pani prezidentka Čaputová povedala, že pustite tam na tých Rusov štyri atómové bomby. Hneď by sa im roztriasli kolená a podpísali by kapituláciu. To nie je na zahodenie. Mohli by sme mať tým pádom vplyv na veľkú časť sveta a s tým aj prístup k plynu a rope. To v dnešnej dobe, keď ceny týchto a aj ďalších komodít stúpajú určite Slovensku prinesie pozitíva. Alebo sa nás to zdražovanie netýka. Týka, a veľmi.


A keď by USA váhali, či nám dajú tých 24 atómových bômb, mohli by sme im za to ponúknuť ešte napríklad dodatočné kapacity, napríklad z 50% zľavu na stravovanie a catering, alebo alebo zľavu na ubytovanie, prípadne zdravotné práce  a sociálne služby. 


Nepremárnime túto príležitosť a uvážme zodpovedne všetky stránky a taktické a strategické dopady. Takáto možnosť sa neopakuje často.

Hlasovanie o dôvere?

12.12.2022

Toto hlasovanie o vyslovení dôvery vláde nie je len o dôvere tejto vláde. Je to hlavne o tom, či zvolený zástupcovia ľudu sediaci v parlamente dajú prednosť mešcu od Matoviča alebo mešcu od SAS, SMER či HLAS a finančných skupín. Vzhľadom k tomu, že Matovičov mešec je príliš malý oproti mešcu finančných skupín schovaných aj za SAS, SMER či HLAS výsledok je jasný. A [...]

Odvolanie Hegera

05.12.2022

Za odvolanie Hegera sa rozhodli hlasovať všetci. Áno všetci. Všetci, ktorým na krk dýcha vyšetrovateľ. Všetci ktorí majú na krku obvinenia. Všetci. Všetci títo a im podobní po tom prahnú. Prečo asi? Nevieme.

Richard to chápe správne.

01.12.2022

Richard to chápe správne. Veď to videli všetci. Menšinová vláda pokračuje a mnohí sa pýtajú, čo za to dostali Karabovci, či Tuffovci, či iní… Richard si myslí, že niečo za podporu menšinovej vlády dostali. A ako dobrý obchodník zavetril šancu. Čo keby sľúbil viac, ako oni dostali doteraz od Matoviča, ak dostali? No bude to pre nich ťažké rozhodovanie. Byť na [...]

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

rockiy

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 89401x
Priemerná čítanosť článkov: 2483x

Autor blogu

Kategórie