Založ si blog

Brusel má nové riešenie drahých energií.

Pred necelými dvoma týždňami pán Heger vyhlásil, že pokiaľ sa do dvoch týždňov nevyrieši zastropovanie cien plynu Slovensko prejde na plán B a znárodní SE. Už zostáva len pár dní a zo Štraburgu prichádzajú správy, že spoločné stanoviská sú veľmi rozdielne, takže dohoda nie je na obzore.

Zatiaľ EK prišla s nič nehovoriacimi frázami typu: spoločný nákup plynu, mechanizmus obmedzujúci ceny plynu na burze, transparentné využívanie infraštruktúry energonosičov, solidaritu medzi členskými štátmi, neustále úsilie o zníženie dopytu po plyne…

Sú to všetko pekné frázy, o ktorych môžeme do budúcnosti hovoriť. V týchto dňoch by sme potrebovali skutočné opatrenia. Aj preto, že kompetentný už od leta vedeli, čo sa na nás valí a iba čakali na nejaké spasenie z neba. To sa nestalo. A kompetentný sa naďalej chovajú spôsobom, že veď nejak sa to vyrieši.

Zase na druhej strane nemožno povedať, že by zodpovedný nerobili nič. Robili. V Bruseli si zvýšili platy a na nové ceny v energiách je aspoň niekto pripravený. A takto tiež spoznáme, že sú solidárny.

Tak ako to navrhujú oni sami.

Hlasovanie o dôvere?

12.12.2022

Toto hlasovanie o vyslovení dôvery vláde nie je len o dôvere tejto vláde. Je to hlavne o tom, či zvolený zástupcovia ľudu sediaci v parlamente dajú prednosť mešcu od Matoviča alebo mešcu od SAS, SMER či HLAS a finančných skupín. Vzhľadom k tomu, že Matovičov mešec je príliš malý oproti mešcu finančných skupín schovaných aj za SAS, SMER či HLAS výsledok je jasný. A [...]

Odvolanie Hegera

05.12.2022

Za odvolanie Hegera sa rozhodli hlasovať všetci. Áno všetci. Všetci, ktorým na krk dýcha vyšetrovateľ. Všetci ktorí majú na krku obvinenia. Všetci. Všetci títo a im podobní po tom prahnú. Prečo asi? Nevieme.

Richard to chápe správne.

01.12.2022

Richard to chápe správne. Veď to videli všetci. Menšinová vláda pokračuje a mnohí sa pýtajú, čo za to dostali Karabovci, či Tuffovci, či iní… Richard si myslí, že niečo za podporu menšinovej vlády dostali. A ako dobrý obchodník zavetril šancu. Čo keby sľúbil viac, ako oni dostali doteraz od Matoviča, ak dostali? No bude to pre nich ťažké rozhodovanie. Byť na [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

rockiy

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 88987x
Priemerná čítanosť článkov: 2472x

Autor blogu

Kategórie