Založ si blog

Dráteníci to zaplatia

Voloďa videl, že sa zbavujú jadrových elektrární. Každý svojprávny tušil, že elektrina bude drahá. Aj Voloďa. To mu hralo do kariet. Aby cenu zdvihol ešte viac, škrtil plyn. A to bolo vhodné obdobie aby zavítal na Ukrajinu. To zdvihlo ceny ešte viac. Tušil, že to môže byť dobrá rozbuška pre EÚ. Vedel, že EÚ je odtrhnutá od reality a EÚ simyslí, že všetci sa im budú stále klaňať.

 
A chlapci, čo fajčia konope na burze v Amsterdame sú pre Voloďu užitoční. Aj EÚ odtrhnutá od reality s týmito chlapcami z Amsterdamu je pre Voloďu užitočná. EÚ si stále myslí, že všetko vyrieši trh, burza a jej chlapci. Nuž nemusí to tak byť.


Ale preto, že chlapci z Amsterdamu majú na okolí veľa kamošov našli pre seba vhodný biznis. Pri vysokých cenách začali kamoši štartovať uhoľné elektrárne a vyrábať. A predávať. (Pri tých cenách?) A zistili, že ani netreba veľmi znižovať ceny. Pri tak vysokých cenách sa dá dobre zarobiť. Nie?
A kto to zaplatí? Napríklad dráteníci a im podobní. Nemajú v zálohe a nevedia prompne naštartovať nové zdroje elektriny. Tak budú platiť ako murovatý. A kto bude na vine? Určite nie tí, čo vedeli naštartovať nové zdroje. Možno to hodia na voľný trh. On bude na vine. Len potrestať ho nik nemôže. Ani tých s tým konope. Tí sa budú smiať…


Na vine, že dráteníci budú platiť ako murovatý a šikovní štartovači budú mastiť vrecká bude šikovnosť štartovačov a drateníci vždy v predlone, bez svojprávnosti. To sú výhody členstva v EÚ.

Hlasovanie o dôvere?

12.12.2022

Toto hlasovanie o vyslovení dôvery vláde nie je len o dôvere tejto vláde. Je to hlavne o tom, či zvolený zástupcovia ľudu sediaci v parlamente dajú prednosť mešcu od Matoviča alebo mešcu od SAS, SMER či HLAS a finančných skupín. Vzhľadom k tomu, že Matovičov mešec je príliš malý oproti mešcu finančných skupín schovaných aj za SAS, SMER či HLAS výsledok je jasný. A [...]

Odvolanie Hegera

05.12.2022

Za odvolanie Hegera sa rozhodli hlasovať všetci. Áno všetci. Všetci, ktorým na krk dýcha vyšetrovateľ. Všetci ktorí majú na krku obvinenia. Všetci. Všetci títo a im podobní po tom prahnú. Prečo asi? Nevieme.

Richard to chápe správne.

01.12.2022

Richard to chápe správne. Veď to videli všetci. Menšinová vláda pokračuje a mnohí sa pýtajú, čo za to dostali Karabovci, či Tuffovci, či iní… Richard si myslí, že niečo za podporu menšinovej vlády dostali. A ako dobrý obchodník zavetril šancu. Čo keby sľúbil viac, ako oni dostali doteraz od Matoviča, ak dostali? No bude to pre nich ťažké rozhodovanie. Byť na [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

rockiy

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 89005x
Priemerná čítanosť článkov: 2472x

Autor blogu

Kategórie