Založ si blog

Veterné lesy

Denník N priniesol správu, , že vraj predstavitelia krajín okolo Baltského mora sa dohodli, že do roku 2030 zvýšia počet veterných turbín o 700% a potom do roku 2033 o ďalších 400% . Takže spolu to je asi 2800% teda asi 28 x viac ako doteraz.Chcú to urobiť kvôli zvýšeniu energetickej nezávislosti, možno vo všeobecnosti a možno kvôli Rusku a súčasným udalostiam.

Skutočný dôvod nie je možno až tak dôležitý. Pre predstaviteľov týchto a im podobných krajín je dôležité aby ukázali pospolitému ľudu svetlé budovateľské zajtrajšky a sny.

Vieme aj z našich zemepisných šírkok, že to zaberá, ľudia svetlé budovateľské zajtrajšky a sny radi snívajú, tešia sa im ako deti rozprávke.

A každý kto tieto svetlé budovateľské zajtrajšky a sny sľubuje má istotu dobrého výsledky vo voľbách a kariére.

Lenže ako to bude v skutočnosti? No predsa tak ako to sľubujú. Vždy keď sa narodí nejaký viking alebo vikingka postavia mi pri dome 80 metrov vysoký oceľový stožiar s 35 metrovými listami rotora, aby mal dostatok energie pre práčku, chladničku, umývačku riadu, televízor, elektrické auto, varnú dosku sporáka, audio súpravu, varnú kanvicu, fén, PC, …Krásna to krajina, kde budú namiesto stromov oceľové stožiare veterných turbín. Veď energie potrebujeme.

Aj tam veria, že múka na chleba a pečivo sa vozí z veľkoskladov, ovocie a zelenina sa tiež vozí z veľkoskladov a do veľkoskladov sa to všetko vozí kamiónmi a v mori je rýb nevyčerpateľné množstvo.

Krásna to krajina s lesmi veterných turbín. Aké hríby rastu v takých lesoch? Tešíme sa na tieto svetlé budovateľské zajtrajšky a sny.

Tak snívajme.

Hlasovanie o dôvere?

12.12.2022

Toto hlasovanie o vyslovení dôvery vláde nie je len o dôvere tejto vláde. Je to hlavne o tom, či zvolený zástupcovia ľudu sediaci v parlamente dajú prednosť mešcu od Matoviča alebo mešcu od SAS, SMER či HLAS a finančných skupín. Vzhľadom k tomu, že Matovičov mešec je príliš malý oproti mešcu finančných skupín schovaných aj za SAS, SMER či HLAS výsledok je jasný. A [...]

Odvolanie Hegera

05.12.2022

Za odvolanie Hegera sa rozhodli hlasovať všetci. Áno všetci. Všetci, ktorým na krk dýcha vyšetrovateľ. Všetci ktorí majú na krku obvinenia. Všetci. Všetci títo a im podobní po tom prahnú. Prečo asi? Nevieme.

Richard to chápe správne.

01.12.2022

Richard to chápe správne. Veď to videli všetci. Menšinová vláda pokračuje a mnohí sa pýtajú, čo za to dostali Karabovci, či Tuffovci, či iní… Richard si myslí, že niečo za podporu menšinovej vlády dostali. A ako dobrý obchodník zavetril šancu. Čo keby sľúbil viac, ako oni dostali doteraz od Matoviča, ak dostali? No bude to pre nich ťažké rozhodovanie. Byť na [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

rockiy

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 89010x
Priemerná čítanosť článkov: 2473x

Autor blogu

Kategórie