Založ si blog

EU a USA uznali územné nároky Ruska na Ukrajine

Tak ako aj predchádzajúce, aj dnešný článok na pravda.sk ktorý, bol prevzatý z TASR a Reuters (tým filtrované EU a USA) krok za krokom legitimizuje územné nároky Ruska na Ukrajine.

V predchádzajúcich dňoch bol nenápadné podsunutý článok o tom, ako sa ukrajinská strana sťažuje, že takmer všetci čo zostali v bojujúcich oblastiach sú proruskí. Tým vlastne uznala, že Rusko len chráni ruskojazyčných občanov na územiach Luhanska a Donecka (Donbasu).

Aj dnes v článku, keď otvorene a natvrdo, v rozpore z predošlou rétorikou a cenzúrou vykresľujú ukrajinskú stranu, ako stranu, ktorá bráni v evakuácii civilistov na bojujúcich územiach (ruskojazyčných civilistov) a ukrajinská strana bojuje ešte krátko pred Ruskom vyhlásenénym prímerím a tým naznačuje Ukrajinou nedodržiavanie prímeria vyhláseného ruskou stranou na zabezpečenie odchodu civilistov.

Tieto články jeden za druhým, menia obraz konfliktu a pripravujú verejnú mienku a pôdu pre nový vývoj v konflikte. Snažia sa tým dosiahnuť rôzne ciele, hlavne ekonomicky profitovať z konfliktu napríklad tým, že tým budú ospravedlňovať využívanie ruských energonosičov, a aby si udržali svoju tvár zároveň dodávať Ukraine zbrane (nie však tie a v takom rozsahu aby rýchlo ukončili konflikt).

Je to hra na dve strany s cieľom ekonomického profitu. Profitu využívania ruských energonosičov a zároveň profitu dodávok nepotrebných a zastaraných zbraní. Až čas ukáže, ako EU a USA profitovali z pretláčania tohto nového kola dvojtvárnej politiky v tomto konflikte.

Hlasovanie o dôvere?

12.12.2022

Toto hlasovanie o vyslovení dôvery vláde nie je len o dôvere tejto vláde. Je to hlavne o tom, či zvolený zástupcovia ľudu sediaci v parlamente dajú prednosť mešcu od Matoviča alebo mešcu od SAS, SMER či HLAS a finančných skupín. Vzhľadom k tomu, že Matovičov mešec je príliš malý oproti mešcu finančných skupín schovaných aj za SAS, SMER či HLAS výsledok je jasný. A [...]

Odvolanie Hegera

05.12.2022

Za odvolanie Hegera sa rozhodli hlasovať všetci. Áno všetci. Všetci, ktorým na krk dýcha vyšetrovateľ. Všetci ktorí majú na krku obvinenia. Všetci. Všetci títo a im podobní po tom prahnú. Prečo asi? Nevieme.

Richard to chápe správne.

01.12.2022

Richard to chápe správne. Veď to videli všetci. Menšinová vláda pokračuje a mnohí sa pýtajú, čo za to dostali Karabovci, či Tuffovci, či iní… Richard si myslí, že niečo za podporu menšinovej vlády dostali. A ako dobrý obchodník zavetril šancu. Čo keby sľúbil viac, ako oni dostali doteraz od Matoviča, ak dostali? No bude to pre nich ťažké rozhodovanie. Byť na [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

rockiy

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 89080x
Priemerná čítanosť článkov: 2474x

Autor blogu

Kategórie