Založ si blog

Áno, sme na rade, pán Heger

Ako sa pán Heger a aj mnohí ďalší vyjadril, ak padne Ukrajina sme prvý na rade.

Žiaľ, je to pravda. Len nie tak, ako si to pán Heger a aj mnohí ďalší myslia.

Áno, sme možno prvý na rade. Lenže našim nepriateľom v prvom rade nie je Rusko. Je to Budapešť. Prečo? Pre južné Slovensko. A pretože to pán Heger a mnohí ďalší nechápu, (pretože na južnom Slovensku nežijú ani to nemôžu reálne chápať) následky budú fatálne. Toto je pre Slovensko najväčší problém. Nie je tu nikto, kto vie veci pomenovať pravými menami.

V prvom rade, je chybou, že sa vláda a Slovensko chová ako naivné dieťa, či nesvojprávny element a slepo preberá rétoriku USA, UK, Francúzska či Nemecka a iných podobných a nemáme na to svoj vlastný názor. A mali by sme ho mať.

Keby sme ho mali, vedeli by sme, že v súčasnom spore medzi Ukrajinou a RF ide o to, že Ukrajina a na jej určitej väčšej či menšej východnej časti žije veľká ruskojazyčná komunita. A RF sa cítila dosť silná na to aby, mohla zasiahnuť a ochrániť túto komunitu pred útlakom Ukrajiny. Tento útlak sa pochopiteľne stupňoval po anexii Krymu. Keďže RF to videla a bolo to zrejmé, RF zasiahla. Nie je iné riešenie ochrániť ruskojazyčnú komunitu na východe Ukrajiny, ako obsadiť potrebné územie. – Toto je skutočný dôvod bojov. Či si to uznáme alebo nie.

Len západ to nechcel vidieť a médiá západu o tom neiformovali. A táto slepota, alebo viac či menej úmyselná slepota, pokračuje ďalej. Či RF zaberie väčší či menší kus Ukrajiny, nie je nie je pre Slovensko až také dôležité.

Čo je dôležité, je to, že sa vôbec niečo také v súčasnosti mohlo stať. Že sa mohlo stať to, že nejaká krajina v súčasnosti prípadne v neďalekej budúcnosti môže zasiahnuť na území inej krajiny, aby ochránila jej jazykom a životným štýlom žijúcu menšinu.

Ako vidieť je to možné. A tu by sme mali spozornieť. Aj na Slovensku žije určitá a veľmi početná menšina.

A prečo by sme mali spozornieť tiež, je to, čo povedal v pondelok jeden nie celkom bezvýznamný dedko Henry K. Ten dedko povedal, že Ukrajina by sa mala vzdať časti svojho územia. To povedal v pondelok 23.5.2022.

Aj toto by si mala vláda SR všimnúť a vážne sa tým zaoberať aj do dôsledkov. Všetkých dôsledkov. Všetkých dôsledkov. Jaj to som už napísal.

A čo by si ešte mala vláda SR všimnúť, je to, ako na toto vyjadrenie pána Henryho K. zareagovala hneď na druhý deň 24.5.2022 Budapešť. Nuž, zareagovala presne tak, ako keby chcela ochrániť všetkých jej zadraničných maďarov a vyhlásila „ stav vojnovej hrozby “. A to hneď na druhý deň keď Henry K. vyhlásil, že Ukrajina by sa mala vzdať časti svojho územia. Celkom zaujímavá časová súvislosť.

Mnohí si povedia, že stav vojnovej hrozby Orbán vyhlásil preto, že na Ukrajine je vojna. Naozaj, to že na Ukrajine je vojna si v Budapešti všimli po troch mesiacoch? Naozaj si v Budapešti všimli to po troch mesiacoch, že na Ukrajine je vojna? Naozaj?

Asi áno. Svedčia o tom aj ich doterajšie činy a postoj.

Hlasovanie o dôvere?

12.12.2022

Toto hlasovanie o vyslovení dôvery vláde nie je len o dôvere tejto vláde. Je to hlavne o tom, či zvolený zástupcovia ľudu sediaci v parlamente dajú prednosť mešcu od Matoviča alebo mešcu od SAS, SMER či HLAS a finančných skupín. Vzhľadom k tomu, že Matovičov mešec je príliš malý oproti mešcu finančných skupín schovaných aj za SAS, SMER či HLAS výsledok je jasný. A [...]

Odvolanie Hegera

05.12.2022

Za odvolanie Hegera sa rozhodli hlasovať všetci. Áno všetci. Všetci, ktorým na krk dýcha vyšetrovateľ. Všetci ktorí majú na krku obvinenia. Všetci. Všetci títo a im podobní po tom prahnú. Prečo asi? Nevieme.

Richard to chápe správne.

01.12.2022

Richard to chápe správne. Veď to videli všetci. Menšinová vláda pokračuje a mnohí sa pýtajú, čo za to dostali Karabovci, či Tuffovci, či iní… Richard si myslí, že niečo za podporu menšinovej vlády dostali. A ako dobrý obchodník zavetril šancu. Čo keby sľúbil viac, ako oni dostali doteraz od Matoviča, ak dostali? No bude to pre nich ťažké rozhodovanie. Byť na [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:22

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

rockiy

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 89048x
Priemerná čítanosť článkov: 2474x

Autor blogu

Kategórie