Krupicová kaša na onkológii v Košiciach.

24. novembra 2022, rockiy, Nezaradené

SRO v spravodajstve nedávno uviedla, že sťažnosti pacientov v košickej nemocnici na onkológii pribúdajú. Rodičia sa sťažujú že izby sú malé, rodičia musia spať pri deťoch na rozťahovacích posteliach, nemôžu uvariť deťom ani krupicu, nieto poriadne jedlo, nie je tam varná doska ani varná kanvica, len mikrovlnka.

Nemocnica vyčíslila rekonštrukciu na 37 miliónov euro.

Nuž trochu vysoká suma za 28 varných dosiek a kanvíc. Pardon pomýlila som sa. Nemocnica počíta nielen 28 varných dosiek a kanvíc, ale kompletnú rekonštrukciu. Každá nemocnicná izba bude po novom mať kompletnú kuchynskú linku + samozrejme fritéza, digestor, kuchynský robot, elektrickú rúru, multifunkčný mixér,…180 litrovú chladničku s mrazničkou, špajzu, príručný sklad,…

No zmestiť sa do 37 milionov nebude jednoduché. Lebo detský pacienti to potrebujú. Nie každé dieťa ľúbi krupicovú kašu z nemocničnej kuchyne a každá mamička robí krupicovú kašu trochu inak.

Dobre, ale nestačilo by namiesto 28 plne vybavených kuchynských liniek jednu či dve kuchynské linky na každom poschodí? Že by sa to rozkradlo. Kľudne by som strážila aj s kamoškou tie kuchynské linky 20 rokov za jednu stotinu tých 37 miliónov. – 20 rokov!!!

No a keď už budeme mať ako navariť krupičnú kašu a tiež ušetrené 35 miliónov, mohli by sme sa lepšie venovať aj liečbe. A možno bude aj na platy lekárov.