Založ si blog

Aké budú v EÚ ceny plynu na Vianoce?

Nevieme ako v Prahe na žúrke EPS chutilo vepřo knedlo zelí zástupcom 44-ky a či si dali aj orosený pohár píva.

Isté je, že ešte aj doteraz mnohým z nich najmä z kontinentálnej Európy ostala v ústach horká pachuť a bruchabôľ.  

Asi preto, že takáto zdvorilostná žúrka nemohla ani zďaleka priniesť ani náznak riešenia problémov kontinentálnej EÚ s energiami.

Problémy zostali. 

Zostali a nikam neustúpil. Už o 2 týždne na stretnutí 27-ky sa možno bude lámať chlieb (či EU)? Čas beží a vysoké ceny energií zostávajú. Vraj sa má o dva týždne dohodnúť cenový stop na energie. 

27-ke by sa to páčilo, ale potom by sme museli zmeniť kapitalizmus na niečo úplne iné. A to sa v tak krátkom čase nestane.

V kapitalizme platí pravidlo o ponuke a dopyte, ktorý vygeneruje cenu. V kapitalizme sa neurčuje od zeleného stola, za akú cenu môže obchodník predávať svoj tovar. 

A teraz veľmi žiadaný tovarom v EÚ (v tomto klube blahobytu…) sú energie. 

A žiaľ aj doteraz

ani USA, ani Nórsko, ani nikto ďalší sa netvári ako brat a za svoj tovar stále ešte aj v týchto dňoch pýtajú trhové ceny. Čo sa stane ak to takto ostane aj o dva týždne na rokovaní 27-ky. Čo robiť? No napríklad môžeme USA, Nórsko alebo aj iných poprosiť, či by ten plyn nedali o 50% lacnejšie. No, môžeme ich o to poprosiť? Áno, môžeme. Ale tiež to môže byť veľmi horúce stretnutie 27-ky.

Budeme to sledovať.

Hlasovanie o dôvere?

12.12.2022

Toto hlasovanie o vyslovení dôvery vláde nie je len o dôvere tejto vláde. Je to hlavne o tom, či zvolený zástupcovia ľudu sediaci v parlamente dajú prednosť mešcu od Matoviča alebo mešcu od SAS, SMER či HLAS a finančných skupín. Vzhľadom k tomu, že Matovičov mešec je príliš malý oproti mešcu finančných skupín schovaných aj za SAS, SMER či HLAS výsledok je jasný. A [...]

Odvolanie Hegera

05.12.2022

Za odvolanie Hegera sa rozhodli hlasovať všetci. Áno všetci. Všetci, ktorým na krk dýcha vyšetrovateľ. Všetci ktorí majú na krku obvinenia. Všetci. Všetci títo a im podobní po tom prahnú. Prečo asi? Nevieme.

Richard to chápe správne.

01.12.2022

Richard to chápe správne. Veď to videli všetci. Menšinová vláda pokračuje a mnohí sa pýtajú, čo za to dostali Karabovci, či Tuffovci, či iní… Richard si myslí, že niečo za podporu menšinovej vlády dostali. A ako dobrý obchodník zavetril šancu. Čo keby sľúbil viac, ako oni dostali doteraz od Matoviča, ak dostali? No bude to pre nich ťažké rozhodovanie. Byť na [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

rockiy

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 88985x
Priemerná čítanosť článkov: 2472x

Autor blogu

Kategórie