Atómová energia milujeme ťa! Kráľ je nahý!

28. augusta 2022, rockiy, Nezaradené

Aký boli čelní predstavitelia (ČP) mnohých európskych krajín seriózny a vážny keď prezentovali, ako bude ich krajina vzorom pri ochrane životného prostredia a odstavia atómové elektrárne, lebo sú fuj. Áno, tak pyšne a s takou vážnosťou to oznamovali, až boli niektorím smiešny. Hlavné tým, ktorí vedia len základnú matematiku. To stačí. Netreba veľké výpočty. 


Ale keďže ČP boli zvolení občanmi, museli občanom s vážnosťou povedať, to čo chceli občania počuť. Že oni, občania budú čačaní, lebo budú šetrní k životnému prostrediu. To občania radi počuli. A volení zástupcovia to potrebovali povedať, aj keď vedeli, že to nie je pravda. No povedať a dokonca aj začať robiť to museli, aby ich občania čačaných znova zvolili.


Lenže matematika nepustí.


A čo je horšie. Omnoho horšie. Omnoho horšie, je to, že už pri projektovaní sa nepoužila matematika tak, ako by sa mala použiť.


Lebo sa prepočítalo skoro všetko. Aj to či Atómová elektráreň vydrží zemetrasenie s magnitúdou 9,5. A dokonca aj to či Atómová elektráreň vydrží pád dopravného lietadla. To je pekné.


Lenže aby, ich čačaní ľudia znovu zvolili povedali projektantom, aby nezapočítavali do projektu eventualitu, že niekto vystrelí bojovú raketu, či dve, či tri a netrafí sa, a táto raketa padne na reaktor. 


Toto s vypočítať nedá. Alebo áno? Áno, dá sa to. 
A výsledok? Atómová elektráreň nevydrží paľbu bojovými raketami. To je výsledok. Následok tohto výsledku? 


No následok tohto výsledku je, že Atómová elektráreň sa nesmie postaviť, lebo nevydrží takú ranu. 


Čiže všetky atómové elektrárne sú ako tak bezpečné len v čase mieru. 


A že mier nie je trvalá veličina, to sa presviedčame dnes a denne. 


Okolo Záporižskej Atómovej elektrárne lietajú v posledných dňoch rakety ako ako muchy.
Načo čakáme, kým niektorá minie cieľ a skončí v elektrárni? 


Alebo inak. Škoda, že nejaká raketa netrafila tu Záporižskú atómovú elektráreň. A ako by sme mohli tým vojakom pomôcť, aby sa do tej atómovej elektrárne trafili? 


Napríklad by sme mohli postaviť viac atómových elektrární a čakať, kedy začne nejaká vojna. Myslím, že nebudem musieť čakať dlho. Potom budú mať vojaci lepšie možnosti a iste sa trafia. A bude sranda.