Založ si blog

Atómová energia milujeme ťa! Kráľ je nahý!

Aký boli čelní predstavitelia (ČP) mnohých európskych krajín seriózny a vážny keď prezentovali, ako bude ich krajina vzorom pri ochrane životného prostredia a odstavia atómové elektrárne, lebo sú fuj. Áno, tak pyšne a s takou vážnosťou to oznamovali, až boli niektorím smiešny. Hlavné tým, ktorí vedia len základnú matematiku. To stačí. Netreba veľké výpočty. 


Ale keďže ČP boli zvolení občanmi, museli občanom s vážnosťou povedať, to čo chceli občania počuť. Že oni, občania budú čačaní, lebo budú šetrní k životnému prostrediu. To občania radi počuli. A volení zástupcovia to potrebovali povedať, aj keď vedeli, že to nie je pravda. No povedať a dokonca aj začať robiť to museli, aby ich občania čačaných znova zvolili.


Lenže matematika nepustí.


A čo je horšie. Omnoho horšie. Omnoho horšie, je to, že už pri projektovaní sa nepoužila matematika tak, ako by sa mala použiť.


Lebo sa prepočítalo skoro všetko. Aj to či Atómová elektráreň vydrží zemetrasenie s magnitúdou 9,5. A dokonca aj to či Atómová elektráreň vydrží pád dopravného lietadla. To je pekné.


Lenže aby, ich čačaní ľudia znovu zvolili povedali projektantom, aby nezapočítavali do projektu eventualitu, že niekto vystrelí bojovú raketu, či dve, či tri a netrafí sa, a táto raketa padne na reaktor. 


Toto s vypočítať nedá. Alebo áno? Áno, dá sa to. 
A výsledok? Atómová elektráreň nevydrží paľbu bojovými raketami. To je výsledok. Následok tohto výsledku? 


No následok tohto výsledku je, že Atómová elektráreň sa nesmie postaviť, lebo nevydrží takú ranu. 


Čiže všetky atómové elektrárne sú ako tak bezpečné len v čase mieru. 


A že mier nie je trvalá veličina, to sa presviedčame dnes a denne. 


Okolo Záporižskej Atómovej elektrárne lietajú v posledných dňoch rakety ako ako muchy.
Načo čakáme, kým niektorá minie cieľ a skončí v elektrárni? 


Alebo inak. Škoda, že nejaká raketa netrafila tu Záporižskú atómovú elektráreň. A ako by sme mohli tým vojakom pomôcť, aby sa do tej atómovej elektrárne trafili? 


Napríklad by sme mohli postaviť viac atómových elektrární a čakať, kedy začne nejaká vojna. Myslím, že nebudem musieť čakať dlho. Potom budú mať vojaci lepšie možnosti a iste sa trafia. A bude sranda.

Hlasovanie o dôvere?

12.12.2022

Toto hlasovanie o vyslovení dôvery vláde nie je len o dôvere tejto vláde. Je to hlavne o tom, či zvolený zástupcovia ľudu sediaci v parlamente dajú prednosť mešcu od Matoviča alebo mešcu od SAS, SMER či HLAS a finančných skupín. Vzhľadom k tomu, že Matovičov mešec je príliš malý oproti mešcu finančných skupín schovaných aj za SAS, SMER či HLAS výsledok je jasný. A [...]

Odvolanie Hegera

05.12.2022

Za odvolanie Hegera sa rozhodli hlasovať všetci. Áno všetci. Všetci, ktorým na krk dýcha vyšetrovateľ. Všetci ktorí majú na krku obvinenia. Všetci. Všetci títo a im podobní po tom prahnú. Prečo asi? Nevieme.

Richard to chápe správne.

01.12.2022

Richard to chápe správne. Veď to videli všetci. Menšinová vláda pokračuje a mnohí sa pýtajú, čo za to dostali Karabovci, či Tuffovci, či iní… Richard si myslí, že niečo za podporu menšinovej vlády dostali. A ako dobrý obchodník zavetril šancu. Čo keby sľúbil viac, ako oni dostali doteraz od Matoviča, ak dostali? No bude to pre nich ťažké rozhodovanie. Byť na [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

rockiy

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 88729x
Priemerná čítanosť článkov: 2465x

Autor blogu

Kategórie