EU a USA uznali územné nároky Ruska na Ukrajine

15. júna 2022, rockiy, Nezaradené

Tak ako aj predchádzajúce, aj dnešný článok na pravda.sk ktorý, bol prevzatý z TASR a Reuters (tým filtrované EU a USA) krok za krokom legitimizuje územné nároky Ruska na Ukrajine.

V predchádzajúcich dňoch bol nenápadné podsunutý článok o tom, ako sa ukrajinská strana sťažuje, že takmer všetci čo zostali v bojujúcich oblastiach sú proruskí. Tým vlastne uznala, že Rusko len chráni ruskojazyčných občanov na územiach Luhanska a Donecka (Donbasu).

Aj dnes v článku, keď otvorene a natvrdo, v rozpore z predošlou rétorikou a cenzúrou vykresľujú ukrajinskú stranu, ako stranu, ktorá bráni v evakuácii civilistov na bojujúcich územiach (ruskojazyčných civilistov) a ukrajinská strana bojuje ešte krátko pred Ruskom vyhlásenénym prímerím a tým naznačuje Ukrajinou nedodržiavanie prímeria vyhláseného ruskou stranou na zabezpečenie odchodu civilistov.

Tieto články jeden za druhým, menia obraz konfliktu a pripravujú verejnú mienku a pôdu pre nový vývoj v konflikte. Snažia sa tým dosiahnuť rôzne ciele, hlavne ekonomicky profitovať z konfliktu napríklad tým, že tým budú ospravedlňovať využívanie ruských energonosičov, a aby si udržali svoju tvár zároveň dodávať Ukraine zbrane (nie však tie a v takom rozsahu aby rýchlo ukončili konflikt).

Je to hra na dve strany s cieľom ekonomického profitu. Profitu využívania ruských energonosičov a zároveň profitu dodávok nepotrebných a zastaraných zbraní. Až čas ukáže, ako EU a USA profitovali z pretláčania tohto nového kola dvojtvárnej politiky v tomto konflikte.